1 maj 2022
16:00

IF Brommapojkarna F16-19:3

Referat: Rönninge Salem Fotboll 1 - IF Brommapojkarna F16...

Vi får ihop 14 spelare till start och tjejerna startar matchen bra med ett lugnt och kontrollerat passningsspel. Efter 10min svänger dock matchen och vi får allt svårare att ligga rätt i defensiven över hela planen mot rörliga, snabba och samspelta motspelare och med fem minuter kvar av halvleken ligger vi under med 5(!?!)-0. Då hittar vi dock tillbaka till en uppställning som funkar och ett eget spel. Det leder fram till att Vera B gör 5-1 med högern och sedan 2-5 med huvudet efter fint slagen hörna. Så trots stort underläge tar vi med oss visst momentum in i andra halvlek efter ett riktigt bra snack.
I andra halvlek etablerar vi så gott som allt spel på offensiv planhalva och vi får in 5-3 efter att Ella tryckt in en hörna med 25 min kvar. När Vera B sedan sätter en frispark bara minuterna senare är vi rejält på gång och Ella passar på att nicka in kvitteringen på ytterligare en fin hörna. En kvart kvar och vi har några ytterligare chanser innan motståndarna även de vaskar fram några chanser sista fem.
Det slutar oavgjort. Vi kan spela bättre men så klart OTROLIGT starkt av tjejerna att lyfta sig från 0-5 till 5-5.
Och Vera B gör alltså hat trick! En med högern, en nick och en med vänstern...